van der vleuten leasing

Verzekeringen

Standaard WA Casco (Allrisk) verzekerd

Uw leaseauto wordt standaard WA Casco verzekerd, dit kent u wellicht nog als All-Risk verzekerd. Mocht u uw leaseauto aanvullend willen verzekeren dan is dat mogelijk. Dit en andere eventuele uitzonderingen worden opgenomen in het leasecontract. De WA Casco verzekering vergoedt de schade die u met de leaseauto aanbrengt aan uw leaseauto en andere voertuigen. De enige kosten die u als bestuurder moet betalen bij een diefstal, of een ongeluk waaraan u schuld heeft, zijn de kosten voor het eigen risico. Deze kosten worden vooraf met u overlegd zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Accessoires zijn alleen meeverzekerd als deze zijn opgenomen in het leasecontract. Bekijk voor meer informatie uw verzekeringsvoorwaarden.

Met de leaseauto naar het buitenland

Hoe lang mag ik gaan?

Indien u toestemming heeft van uw werkgever is het toegestaan om maximaal 3 maanden per jaar uw leaseauto te gebruiken in het buitenland. Soms kan het voorkomen dat u, door werk of privé, langer dan 3 maanden aaneegesloten in het buitenland moet verblijven. Is dit het geval? Dan dient u hier schriftelijk toestemming voor aan te vragen bij Van der Vleuten Leasing.

Waar mag ik heen?

Wilt u met uw leaseauto naar een bestemming buiten de Benelux? Zorg er dan voor dat u naast het kentekenbewijs, een geldig Internationaal Motorrijtuig Verzekeringsbewijs (de groene kaart) bij u heeft. Deze sturen wij u jaarlijks toe.

Op de groene kaart ziet u in welke landen de verzekering van uw leaseauto dekking geeft. Het is daarom niet toegestaan om uw leaseauto buiten deze landen te gebruiken. Wilt u toch met de leaseauto afreizen naar een land waar de verzekeringsdekking niet geldt? Neem dan ruim van te voren contact op met uw werkgever, welke vervolgens contact op dient te nemen met Van der Vleuten Leasing. Het is in sommige landen noodzakelijk een machtiging te hebben voor het rijden in een leaseauto. De aanvraag voor deze machtiging loopt via de werkgever.